måndag 14 maj 2012

Det ska vi fira!

Bloggen är nu en månad gammal och i förrgår hade jag hundra besökare här på sidan, dessutom kom min beställning av lökar idag! Det måste firas! Fram med skumpa och rysk kaviar!
Ähem... Snarare en grillad med bröd, utan ketchup för den är slut, men massor av senap. Förresten, med all den senapen borde jag fira med ärtsoppa. Tror att jag kan ha lite punsch kvar någonstans också. Varm ska den drickas, inte sant?

Alla lökar som kom på posten idag!

Efter långdraget grävande i skafferi och vinkällare hittade jag ingen punsch, men ett presentkort till Systembolaget! Ni minns att jag sa att hela månadslönen är bränd på växter? Då är det trevligt med presentkort, var det än vara månde. Så istället för punsch ska jag lura över några väninnor på ett glas Allesverloren och några härliga ostar någon kväll. Vet någon om man kan ordna något slags homeparty med växter? Hade varit trevligt.


Är inte lika duktig som alla ni andra; jag lottar inte ut någonting. Jag har nog inget att lotta ut heller... Jo, en gammal krokig röd spade har jag väl, men den behöver jag själv. För att tynga ned en gren i en rosenhagtorn. Så istället får alla läsare ett stort tack för att ni kommit hit (även om ni idag har magrat av till ynka 40 och jag kan slå vad om att 20 av dem är reklamrobotar). Kungsängaliljor, krokusar, balkansippor, berglök, crinum, röd flocklilja, krollilja och rosenstav ska genast grävas ned på strategiska ställen.

Min bror fyller år idag, så i stället för tänkt plantering drog Saga och jag iväg hem till honom för att äta tårta. Vi hade lagt ihop till en ligusterhäck till honom som redan står i jorden. Snyggt blev det, men tårta i hela ansiktet är snyggare, fråga bara min dotter.

När vi kom hem blev det plantering i skymningen; den blå timmen som Skagenmålarna kallar just den där stunden då det inte längre är ljust men ännu inte heller mörkt. Krokus åkte ned hos rabarbern och ned i blå rabatten, crinium chansar vi med på dubbelt djup i den varma, skyddade rosenrabatten. Montbretian verkar ju ha klarat sig i torvpartiet, så chansa kan man ju alltid. Växthuseffekt - intet ont som inte för nåt gott med sig (kan ju tillägga att jag är sarkastisk, om någon undrar)...

Kungsängsliljor i slänten tillsammans med körsbär och gullvivor blir fint till nästa vår, liljorna skulle till torvpartiet och rosenstavarna till blå rabatten. Balkansipporna sparar vi till en annan dag. Efter allt detta orkar jag inte fira någonting, så nu blir det god natt!

4 kommentarer:

 1. Du skriver så roligt så jag kommer med all säkerhet fortsätta vara en av de där som inte är en robot! :) Vart har du beställt dina lökar någonstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Först får jag be om ursäkt för att jag har klantat till det inne på "bisysslor"-tråden, jag tror att jag lyckats radera lite av vår konversation :-/

   Sedan vill jag tacka för det fina utlåtandet :D

   Lökväxterna tillhör kvarblivet sortiment från i höstas, köpt från bulbs.se via Tradera, bl. a. (jag har köpt mycket växtskott på Tradera, det mesta med gott resultat).
   Lökar är billigare så, men kanske inte alltid av samma fina kvalitet som på hösten. Vad jag har hört från experter är att man egentligen ska spara lökarna mörkt för att sätta dem under hösten så som står föreskrivet, men jag brukar trycka ned dem i jorden direkt när jag får hem dem och det har hittills inte varit något problem. Det dröjer oavsett vad till nästa vår innan de blommar.
   Kram på dig!

   Radera
 2. Jag tycker bloggen är grym och följer den via bloglovin! Hälsningar Linda D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var kul att höra! Jag följer era bloggar också ;)

   Radera