onsdag 23 maj 2012

Planerar vidare...

Så! Nu har jag ytterligare ett par ställen där jag får plocka sten! Helgens jobb blir alltså att:
• ge sig ut på stenjakt,
• bygga lite till på stengången,
• börja gräva ny rabatt
• se över bikuporna.

Jag får se vad jag hinner. Den här veckan och förra har varit hektiska på jobbet, så fritiden har gått åt till att hinna ikapp. Jag har lovat dottern en tur till Nordens Ark också.

Bikuporna måste ses över. Jag tycks ha "förlagt" en drottning på fel sida om skyddsnätet, vilket kan betyda att det jag trodde var drönarceller kan vara svärmceller. Jag tror visserligen inte det, men det vore frustrerande om jag har fel och får en svärmning på halsen bara för att jag är klantig. Efter att skattlådan kom på plats har bina varit så mycket trevligare, de tyckte bestämt att de var trångbodda.

Vi blev så glada idag när vi upptäckte solitärbin i trädgården! Tillsammans med honungsbin och humlor har vi nu täckt all pollinering.

Jag och maken har planerat och skissat (väldigt kladdigt) på en plan för terassering till grönsaksland. Vi har till viss del inspirerats av Trädgård med utsikts otroligt snygga terasseringar, men eftersom vi bor på ett berg med kraftiga nivåskillnader är också Inka-ledens Machu Pichu en inspirationskälla. Lät seriöst, eller hur? Hade kanske varit om jag haft 6000 slavar och minst EN förmögenhet, men som lärare har jag intetdera. God natt västvärlden!

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du kommenterade i min blogg så att jag hittade hit!

  SvaraRadera
 2. Vad spännande det låter, både med bina och era planer för terassodling.
  Hade ingen aning om att det var så komplicerat med bin - låter som en hel vetenskap!

  Hoppas att du hittat lite mer sten iaf, ser ut att bli kanonfint med stengången!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du!
   Bin är jättehäftiga djur, riktigt trevliga om man tar hand om dem på rätt sätt ;)
   Jag håller med dig om att det är en vetenskap, det finns biodlarkurser man kan gå - vilket jag inte har gjort - så ibland vet jag inte alls vad jag ska göra. I vinter blir det dock en sådan kurs, för jag är rädd att mina sötnosar kommer till skada annars. Dessutom vill jag utöka till fler samhällen nästa år, så jag måste veta hur jag ska gå till väga med allt.

   Tack för dina fina ord!

   Radera