fredag 18 maj 2012

Sömntutan sötaste blomman

I alla fall tycker jag att sömntutan i min vagn är det. Den här helgen kunde jag faktiskt inte behärska mig längre, särskilt som min lilla dotter ville ut och plantera i trädgården när jag kom hem från jobbet. Eftersom vi inte hade något att plantera var vi ju tvungna att åka iväg och handla!

Saga somnade så snart vi satt oss i bilen, och när hon väl sover kan inte en briserande atombomb under hennes säng väcka henne. Jag kånkade iväg med min treåring till närmsta vagn och bäddade ned henne under min jacka. Utöver Saga fick 4 meter syrenhäck plats - perfekt för det där vindskyddet jag alltid tjatar om. En berså på framsidan den här gången, nästa steg blir en spegelvänd likadan på baksidan.

Älskar du vitsippor? Ja!
Så vad skulle du då säga om rejält stora vitsippor? Ja!
Tuvsipporna kunde jag alltså inte motstå, men de var förvånansvärt billiga. Jag köpte tre och samplanterade.

Lupiner har jag försökt så, men det tog sig dåligt. Jag hörde att det berodde på något slags enzym i jorden? Det var hur som helst enligt utsago lättare att så dem så snart man hade planterat några.

Jättevallmo har jag alltid älskat, så det fick jag köpt. En röd och en purpur (den sistnämnda vet jag inte ens var jag ska plantera).

Så fyllde jag på med med stäppsalvia till rosenrabatterna, de var bra samplanterade med lavendel, lammöron och kantnepeta i fjol, jag vill ha samma blå bas i de nya rabatterna jag ska börja gräva (även om lammöronen blommar i rosa). New Dawn måste få sin fasta plats innan jag kan djupgräva rabatten på gaveln och få dit de rosor som är tänkta där.

Vilket påminner mig om att jag måste så mer kantnepeta och backtimjan!

Kirgislök blev inköpt till samma rabatt; jag älskar de svävande blå bollarna!

Ikväll blev inte mycket gjort dock - jag får fortsätta imorgon. Då börjar grävandet på allvar! Bildbevis kommer också, jag lovar.

2 kommentarer:

  1. Åhhhh, så söt liten sömntuta, vill ha en jag med i min täppa. Fast det kanske kommer med tiden... Härligt att göra inköp så där och sedan plantera. Mysigaste som finns. Älskar trädgård. Ha en bra dag! Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skickade samma bild och kommentar till min mamma och hon påpekade att sömntutor frösår sig ganska friskt, kanske vill du ha ett skott? XD

      Radera