måndag 25 juni 2012

Ja, jag vet. Skitkul.

Har regnat hela dagen. Det gick emot allt vad jag hade lust att göra den här dagen. Därför blev det istället lite tråkig nytta inomhus gjord. Fy vad jag ogillar ösregn när man har semester och helst av allt vill sitta där ute i trädgården (under sin korkek) och lukta på blommorna.

Vi fick åtminstone vaxat alla ramar till bikuporna. Det är dags att lägga på en till skattlåda - till alla tre samhällen - och skörda första honungen. Eller som min dotter säger: "Honum!"
Mmm! Äntligen dags för skattning av sommarhonung! Det längtar jag faktiskt efter, vår egen honung tog slut redan i julas, så visst har jag saknat smaken. Det är alltid godare med honungen hemifrån; den som köps i affären är plötsligt fruktansvärt tråkig. Gott, gott, gott!

Så har jag slängt upp några nya sidor. De är under arbete, så kladnra mig inte för att det ser tråkigt eller kasst ut, det är där i första hand som dokumentation för mig själv.
Sidorna ser ni som flikar högst upp på sidan.
 • Växter i trädgården är en lista över de växter vi har planterat i år. Dessa är i första hand inskrivna för att jag ska komma ihåg vad jag har planterat, var jag planterade dem och sedan se vad som har överlevt. Jag letar mikroklimat. På så vis hoppas jag på att inte göra om samma misstag igen, alltså köpa växter som dör för mig. Den är inte komplett, Men förhoppningsvis hittar jag de andra på vägen. Jag tänker försöka skriva ned så många som jag kan komma i håg från förra året.
 • Bytesmarknad hade egentligen varit bättre i form av ett forum; det hade varit kul om fler kunde lägga upp bytesväxter och diskutera sinsemellan. Här lägger jag i alla fall ut växter jag skulle vilja byta bort skott av. Likvärdig spridningsbenägenhet kan väl vara en indikation på likvärdighet i ett byte, eller vad säger ni?
 • Bilder är just vad rubriken säger.
Kommentera gärna om ni har några synpunkter.

Puss och kram!

2 kommentarer:

 1. Mycket bra idé med bytesmarknad! Jag har dessvärre inte så mycket att lägga upp just för tillfället. Med det kommer säkert vad det lider. Hoppas fler ansluter och även skickar med lite önskelistor på vad de själva skulle vilja ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag hoppas att några nappar :) Synd bara att den här lösningen inte ger möjlighet för fler att visa upp bilder.

   Radera