torsdag 21 juni 2012

Midsommar!

Allt är slut i affären. Solen skiner. Bilköer till färjan ut mot ön utanför. Jordgubbarna är äckligt dyra. Båtar brummar förbi i sundet. Uteserveringarna är fulla. Överallt packar människor ur sina bilar, fixar i sina stugor och pratar glatt med grannar de inte sett på snart ett år. Ja, visst är det äntligen sommar! Vårt lugna fiskeläge bubblar av liv. Grillarna tänds och en ljus natt lägger sig över oss.
Saga har cyklat (och jag har sprungit efter) runt i hela byn, bara stannat till för en bit mat. I en liten fiskeort vid kusten är det detta som är sommaren.

Så trevlig midsommar till er alla!

Kram
Helena

3 kommentarer:

 1. Önskar dig en riktigt härlig midsommar!Med mycket god mat o trevligt sällskap :-D
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Älskar din beskrivning av det som sker i midsommartider på västkusten. Hoppas du njuter lite av härlig sommar ändå. Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Tack! Jag har haft en jättemysigt midsommar i goda vänners lag. Den här kontrasten från slummer till liv är underbar, sedan när man börjar tröttna på tempot i augusti så avtar det och man har hela skärgården (och alla sommarbutiker som rear ut alla sina varor ;D) för sig själv. Sommaren håller i sig ända in i slutet av september!

  SvaraRadera