onsdag 5 juni 2013

Äntligen grönt

Den här våren har snabbt gått över i sommar och allt är grönt. Det som har vist sig positivt är att ett par växter som jag trodde var döda har visat små livstecken! Väldigt små nya skott tittar fram nere vid rötterna.

Det har inte blivit mycket arbete i trädgården så här långt, däremot blir det mycket gjort inomhus! När vi flyttade in valde vi att nöja oss med grundmålning i vitt för att bo in oss innan vi bestämde oss för hur vi skulle göra med allt. Vi kom fram till att alla träfärgade lister och fönster gjorde att rummen blev mörka. Vi kom också fram till att det skall vara vita väggar överallt. Det är lättare att byta färg efter vad man känner för med gardiner och kuddar istället.

Här är arbetet i full gång:

Jag får massor av hjälp, dottern målar så långt hon når upp.

Men det som var roligast att måla var trots allt golvet. Vi fick tips om en slittålig golvfärg som inte kräver grundmålning, och naturligtvis nappade vi direkt - vem vill inte se resultat snabbt?


När rummen var färdigmålade såg de ut så här:

I nuläget jobbar vi för fullt med att sätta upp hyllor på väggarna, få upp speglar och tavlor igen, det är fortfarande smått kaotiskt överallt, men vi har i alla fall äntligen kunnat flytta in möbler. Så här såg det ut i övre hallen under ommålningen:

Sommarens övriga projekt:
-måla om huset
-bygga ut och stärka upp bisamhällena
-bygga verkstad i källaren
-bygga ut hönshus och hönsgård
-plantera och lägga stengång som rekreation på söndagar eller liknande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar