söndag 9 juni 2013

Börjar vi bli destruktiva här borta?

Jaha, vi hade ju intalat oss själva att vi inte skulle lägga massa pengar på växter till trädgården i år, så sagt och gjort...

Eller snarare: vi åkte till handelsträdgården fastän vi var medvetna om att vi inte borde, och till vårt stora förtret hade de stängt. Istället har vi alltså ägnat oss åt sådant som vi SKULLE ägna oss åt den här helgen. Börjat riva balkong och kommit ytterligare en bit med insidan av huset. Snart är sovrummen klara, det är bara ett par praktiska småsaker kvar.

Så här såg det ut från början. Mycket pittoreskt, men så fort jag ser de där hjärtana kommer jag att tänka på utedass. 

Jag vet inte om detta med destruktivt tänkande är specifikt manligt, men fort gick det i alla fall. Utan min hjälp. Jag målade ett slagbord under tiden. Efter bara ett kort tag såg det nämligen ut så här:

Jag slapp städa undan också, och kunde i lugn och ro ägna mig åt att fortsätta måla. Som ni ser på bilderna så är fönstren olikfärgade. Det är för att jag förra sommaren började måla fönster. Min engelskröda fönsterfärg tog slut och jag måste handla mer för att kunna fortsätta. I veckan ska vi fortsätta med att göra rent vita detaljer på altan och balkong, skrapa bort gammal färg och måla om. Även spaljéerna på räcket ska bli vita, eftersom vi planerar att bygga motsvarande även på balkongräcket. Klätterrosor och starkväxande klematis av något slag hoppas vi skall trivas där.

Annars har helgen bara bestått av kalas. Vi har knappt varit hemma någonting. Gott med tårta :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar