fredag 5 juli 2013

...Och bättre blir det.

Ja, nu har vi kommit igång på allvar. Under den regniga våren började vi ju med att röja inomhus, och nu är två rum klara. Dotterns sovrum samt vårt. Dottern fick mitt gamla skrivbord, det som har gått från mor till dotter ett par generationer nu. Stolen har gått samma väg och även om det inte är nytt så är det nytt för min lilla flicka. Hon är mycket stolt över sitt nya rum.

När vädret blev finare flyttade vi naturligtvis ut i trädgården, och där går det fort när man får hjälp.


Min pappa, jag och dottern har borstat bort gammal torr röd falufärg och målat på ny gul dito. Eller nja, inte av fabrikatet falufärg, eftersom de har slut tillverka gul slamfärg. Jag tackar Träminuten i Kville för all tid de lagt ned på att hitta och inhandla färg åt mig. Maken målar balkongräcke för fulla muggar och nu till helgen kanske vi hinner få upp det nya räcket. Förhoppningsvis.
Jag är upptagen med att lägga på lager två av den gula färgen för att ordentligt täcka över det röda som lyser igenom, samt borsta och måla det lilla som är kvar på övervåningen.


Mina hortensior har klarat sig, mot all förmodan - alla utom en. Däremot är det massor av andra växter som försvunnit ur rabatterna, så en hel del perenner har planterats. Däremot är det inte så roligt att titta på detta än eftersom det inte är riktigt uppvuxet. Det blir bättre längre fram i sommar.

Det är skönt när man kan vara utomhus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar